Photobucket Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata: Pada suatu hari, Rasulullah saw. muncul di antara kaum muslimin. Lalu datang seorang laki-laki dan bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Iman itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, pertemuan dengan-Nya, rasul-rasul-Nya dan kepada hari berbangkit. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, apakah Islam itu? Rasulullah saw. menjawab: Islam adalah engkau beribadah kepada Allah dan tidak menyekutukan-Nya dengan apa pun, mendirikan salat fardu, menunaikan zakat wajib dan berpuasa di bulan Ramadan. Orang itu kembali bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Ihsan itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beribadah kepada Allah seolah-olah engkau melihat-Nya. Dan jika engkau tidak melihat-Nya, maka sesungguhnya Dia selalu melihatmu. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, kapankah hari kiamat itu? Rasulullah saw. menjawab: Orang yang ditanya mengenai masalah ini tidak lebih tahu dari orang yang bertanya. Tetapi akan aku ceritakan tanda-tandanya; Apabila budak perempuan melahirkan anak tuannya, maka itulah satu di antara tandanya. Apabila orang yang miskin papa menjadi pemimpin manusia, maka itu tarmasuk di antara tandanya. Apabila para penggembala domba saling bermegah-megahan dengan gedung. Itulah sebagian dari tanda-tandanya yang lima, yang hanya diketahui oleh Allah. Kemudian Rasulullah saw. membaca firman Allah Taala: Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. Kemudian orang itu berlalu, maka Rasulullah saw. bersabda: Panggillah ia kembali! Para sahabat beranjak hendak memanggilnya, tetapi mereka tidak melihat seorang pun. Rasulullah saw. bersabda: Ia adalah Jibril, ia datang untuk mengajarkan manusia masalah agama mereka. (Shahih Muslim No.10)
widgets

Saturday, January 15, 2011

menGENAI RAWATAN AYAHANDA

salam....

Hari ini jam 4ptg, ayahanda telah keluar dari hospital lama Alor Star,
Ayahanda di masukkan ke hospital untuk rawatan susulan (keymo yang ke 2) selama 3 hari berakhir hari ini.
Sebelum di masukkan ke hospital, ayahanda telah melakukan pemeriksaan Dr Pakar di Hospital Sultanah Bahiyah, pemeriksaan yang di lakukan semuanya dalam keaadaan baik dan sihat. Ayahanda juga telah di maklumkan mengenai keputusan scan yang di lakukan tempoh hari. Scan tersebut ialah  
 
                                            GAMBAR MOHD ZAKI BIN MOHD NOOR BERSAMA ISTERI , ANAK, MENANTU DAN CUCU
bertujuan untuk mengetahui status tempat usus setelah dilakukan pembedahan. Dr Pakar menyatakan, tempat pembedahan tersebut dalam keaadaan baik dan tidak berlaku kebocoran. Insyaallah.. 09/02/11 akan di lakukan scan seterusnya, kemudian akan di lakukan keymor yang ke 3. Selepas itu Dr Pakar akan maklumkan keputusan untuk memasukkan kembali usus sementara pada 22/02/11. Jika  tidak apa2 masalah, dr Pakar akan melakukan pembedahan yang kedua bagi memasukkan kembali usus sementara tersebut.
Doa kan Kesejahtaeraan Kesihatan AYAHANDA (MOHD ZAKI BIN MOH NOOR)
Dan tidak ketinggalan terima kasih yang mendoakannya....

sekian...

salam blog KEAMANAN dr MOSUFAI|Z

No comments:

Post a Comment