Photobucket Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata: Pada suatu hari, Rasulullah saw. muncul di antara kaum muslimin. Lalu datang seorang laki-laki dan bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Iman itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, pertemuan dengan-Nya, rasul-rasul-Nya dan kepada hari berbangkit. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, apakah Islam itu? Rasulullah saw. menjawab: Islam adalah engkau beribadah kepada Allah dan tidak menyekutukan-Nya dengan apa pun, mendirikan salat fardu, menunaikan zakat wajib dan berpuasa di bulan Ramadan. Orang itu kembali bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Ihsan itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beribadah kepada Allah seolah-olah engkau melihat-Nya. Dan jika engkau tidak melihat-Nya, maka sesungguhnya Dia selalu melihatmu. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, kapankah hari kiamat itu? Rasulullah saw. menjawab: Orang yang ditanya mengenai masalah ini tidak lebih tahu dari orang yang bertanya. Tetapi akan aku ceritakan tanda-tandanya; Apabila budak perempuan melahirkan anak tuannya, maka itulah satu di antara tandanya. Apabila orang yang miskin papa menjadi pemimpin manusia, maka itu tarmasuk di antara tandanya. Apabila para penggembala domba saling bermegah-megahan dengan gedung. Itulah sebagian dari tanda-tandanya yang lima, yang hanya diketahui oleh Allah. Kemudian Rasulullah saw. membaca firman Allah Taala: Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. Kemudian orang itu berlalu, maka Rasulullah saw. bersabda: Panggillah ia kembali! Para sahabat beranjak hendak memanggilnya, tetapi mereka tidak melihat seorang pun. Rasulullah saw. bersabda: Ia adalah Jibril, ia datang untuk mengajarkan manusia masalah agama mereka. (Shahih Muslim No.10)
widgets

Thursday, December 16, 2010

Salam... KISAH ADIK IPAR KU YANG COMEL (DINA)

Assalamualaikum..... Berita mengenai kisah keluarga mentua ku.... adik ipar ku (DINA)


Untuk maklumat kepada pembaca blog ini, adik ku (Dina) telah melakukan rawatan susulan selepas mendapat keputusan mengenai satu ketumbuhan di dalam isi @ tulang di bahgian lengan kanannya.


Pada 22/12/10 jam L/K 7 pagi Dr pakar Hospital Sultan Abdul Halim Sg. Petani telah mengambil sedikit isi di tempat kawasan lengan tersebut untuk mendapat sampel dan keputusan bagaimana untuk merawat selajutunya.


Ini kerana sebelum rawatan ini di lakukan Dr memaklumkan bahawa jika ketumbuhan tidak teruk maka rawatan tersebut boleh di lakukan di Sg. petani. Tetapi jika Dr pakar Hospaital Sultan Abd Halim tidak dapat laksanakannya, maka pihak Hospital S.A.H akan menghantar ke Hospaital USM Kelantan @ Hospital KL.
Keputusan tersebut kemungkinan dapat hari ini Insyaallah....


Jika ada pertanyaan dan  ingin mendapat maklumat secara jelas dan terperinci bolehla menghubungi Ayahanda Mentuaku.Sebarang maklumat terbaru akan di maklumkan kemudian.


Sekian.. 

No comments:

Post a Comment